LP KVINNA

Vi riktar oss till dig som är kvinna och behöver behandling, då finner du det via vårt behandlingshem Torpa. Men vi riktar oss även till dig som söker efter en gemenskap, för dig har vi sociala center runt om i hela Sverige där vår personal gärna tar en kopp kaffe med dig.

Vi vill även inspirera! För att du ska få extra kraft, lära dig mer om dig själv och uppmuntras kan er församling eller grupp boka Nina Eriksson, Inspiratör och ansvarig för LP Kvinna.

BOKA NINA!

Nina Eriksson blev efter 17 års tungt missbruk frälst på LP-verksamhetens behandlingshem för kvinnor. Under behandlingen arbetade hon med sina inre sår efter övergrepp, våld och utsatthet. Efter behandlingen fick Nina sitt allra första jobb, i en fabrik. Där insåg hon att väldigt mycket tid spenderas på jobbet vilket resulterade i att hon studerade till behandlingspedagog och började själv jobba på LP:s behandlingshem för kvinnor.  

Nina såg att vi behöver stärka kvinnor runt om i landet då alla inte är i behov av behandling, men där det ändå finns ett behov av drogfri gemenskap, jag-stärkande övningar och en trygg miljö. Insikterna resulterade 2014 i Deboraprojektet, vilket blev en ordinarie del av LP-verksamheten 2016 och bytte namn till LP Kvinna.

Idag är Nina är inspiratör för LP-verksamheten och går att boka för ett besök till er församling, kvinnofrukost, utbildning eller konferens.

FÖR BOKNING: mejla till nina.eriksson@lp-verksamheten.se

Du kan även se Nina i vittnesbördprogrammet Nära med Nina på tv-kanalen TBN. Hittills finns avsnitt från tre säsonger att titta på.

BEHÖVER DU BEHANDLING?

Här kan du läsa mer om LP:s behandlingshem Torpahemmet och komma i kontakt med dem.

DEBORA

Debora är ett jag-stärkande material speciellt utformat för kvinnor. Det är uppbyggt i tio olika sessioner med innehållande olika ämnen så som: kärlek, gränser, män, mammarollen, vänskap, civilkurage med mera.

Utbildningen hålls en gång om året genom en Deborahelg där kvinnor möts, utbildas och vidareutbildas i materialet. Varje utbildningstillfälle har ett tema som vi fördjupar oss i. Tidigare teman har varit: ledarskap, våld i nära relationer, medberoende, sexualitet.

Efter avslutad utbildning är man redo att hålla i en egen grupp i sin hemort.

VANLIGA FRÅGOR

Kan alla gå Debora-utbildningen?
För att gå utbildningen behöver du få en rekommendation från någon.

Vad kostar en Deborahelg?
Deborahelgen kostar 1000 kr/deltagare. Du står själv för resekostnader.

Vad ingår i utbildningen?
I kostnaden ingår mat, boende, arbetsmaterial och tillgång till rikstäckande nätverk.

Hur får jag reda på mer om Debora?
Mejla till Nina via nina.eriksson@lp-verksamheten.se

Jag är intresserad av att vara med i en Deboragrupp, var hittar jag en?
Leta upp närmaste LP-kontakt och hör om de har en aktiv grupp eller Deboraledare.

Vem eller vilka får vara med i en Deboragrupp?
Alla kvinnor.

Kostar det något att vara med i en Deboragrupp?
Nej, det är kostnadsfritt. (Möjligtvis ger varje medlem en slant för gemensam fika i gruppen)

SÖNDER

Många barn upplever våld i sin familj. I dag är det uppskattningsvis 150 000 barn i Sverige som lever med en förälder som blivit misshandlad av den andra föräldern. Se musikvideon till låten Sönder av Marielle och Cassandra.