Nyheter


Upprop om extra bön under Påskveckan!

 •   2020-03-30

Upprop om extra bön under Påskveckan! Pressrelease

Nyhemsveckan, Torpkonferensen, LP:s sommarläger, Gullbrannafestivalen, Hönökonferensen och Lappis gör ett gemensamt upprop.

Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer min räddning. Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg. Psalm 62:2-3

I en tid av oro får vi påminna oss var vi har vår trygghet. Vi vill därför gemensamt bjuda in till en bönevecka under påskveckan där vi får samlas på vår gemensamma klippa och be för vårt land, vår värld och hela den situation som råder. Självklart vill vi också be för våra respektive konferenser oavsett om dom kan genomföras eller inte det här året.


Konferensernas ledningar följer utvecklingen av Coronapandemin. Dock är det svårt att i detta skede bedöma hur framtiden ser ut och vi kommer därför var för sig fortsätta att noga följa utvecklingen för att kunna fatta ett beslut längre fram kring om respektive konferens kan genomföras eller inte. Vi kommer att följa de rekommendationer och restriktioner som myndigheterna ger och vi frågar också experter om råd.

Mikael Samuelson, ordförande för Föreningen Nyhemsveckan s…

Kärleken vinner!

 •   2020-03-27

Kärleken vinner! Nu drar vi igång vårkampanjen "Kärleken vinner"!

Rädslan har det svårt att behålla greppet om oss när kärleken får utrymme.

Läs mer om LP-verksamhetens vårkampanj här

Angående anmälan till LP-sommarkonferens Syd på Nyhem

 •   2020-03-23

På grund av rådande omständigheter gällande Coronaviruset och dess spridning i samhället så skjuter vi på anmälan till konferensen en månad framåt.

Vår målsättning är att genomföra konferensen enligt plan men beroende på hur situationen ser ut och rekommendationer i slutet av april så kommer vi ta beslut då om konferensen blir av eller inte. Håll utkik på vår hemsida för mer information efter hand.

 

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19 (CORONAVIRUS)

 •   2020-03-12

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19 (CORONAVIRUS)

LP-verksamheten meddelar följande:

Det är viktigt att vi alla medverkar till att spridning av smitta begränsas genom att följa råd och direktiv från våra myndigheter.

Pingst har gått ut med ett antal rekommendationer som vi följer. Se länk www.pingst.se/corona/

I dessa sägs det att de lokala församlingarna beslutar hur verksamheten bedrivs vad gäller samlingar med mindre än 500 deltagare. I det lokala LP-arbetet följer vi församlingens riktlinjer och rekommendationer.

Samtliga möten som planerats med Raymond Ramos under mars månad ställs in. (Kontaktperson Nina Eriksson)

Vad gäller kommande evenemang och möten i LP:s regi så fattas beslut lokalt.

Vad gäller de större evenemangen följer vi utvecklingen och avser att uppdatera informationen. Följ utvecklingen här på hemsidan.

Vi vill också uppmana till bön för läget. Vi ber för de som drabbas och deras anhöriga samt för de som finns i riskgrupper. Vi ber också för sjukvård, äldreomsorg, beslutsfattare, riksdag och regering om fortsatt mod och klokhet samt enighet.

För LP-verksamheten

Hans Wikström: hans.wikstrom@lp-verksamhe…

DN Debatt - ”Fel slutsatser dras av Portugals narkotikapolitik”

 •   2020-02-25

Läs gärna gårdagens debattartikel i DN som LP-verksamheten står bakom!

Narkotikapolitiskt center: I Portugal minskade dödligheten kraftigt efter avkriminaliseringen av eget bruk. Men nu ökar den igen.

Riksdagen har nyligen beslutat att narkotikapolitiken ska utvärderas. I debatten hörs röster för att Sverige ska göra som Portugal och avkriminalisera narkotikabruk.

Läs hela debattartikeln via länken https://www.dn.se/debatt/fel-slutsatser-dras-av-portugals-narkotikapolitik/

 

Ny LP-kontakt öppnar i Citykyrkan, Stockholm!

 •   2020-02-20

Ny LP-kontakt öppnar i Citykyrkan, Stockholm!

I kväll är det invigning av en ny LP-kontakt i Stockholm City.

Från och med nästa torsdag 27/2 kommer LP-verksamheten finnas med tillsammans med medarbetare från Citykyrkan i Stockholm på den nya LP-kontakten.

Pekka Liljeblom blir Föreståndare för LP-kontakten. Läs mer via tidningen DAGEN här

 

Mer information och kontaktuppgifter finns här

LP Behandlingshem Ursviken avvecklas!

 •   2020-02-20

LP Behandlingshem Ursviken avvecklas! LP-verksamhetens HVB hem i Ursviken avvecklas!

LP-verksamheten kommer att avveckla Ursvikens behandlingshem i Skellefteå. Det är med stor sorg och vånda vi tagit detta beslut. Verksamheten har dragits med ekonomiska underskott som har ökat under hösten 2019 och nu i starten på 2020.

Vi har under många år prövat olika metoder för att komma till rätta med de ekonomiska underskotten men nu upplever styrelsen sig tvingad till handling för att inte riskera LP:s hela ekonomi. Kommuner och andra placerande myndigheter placerar mycket få personer just nu och det bidrar till detta beslut.

Ursviken har under 20 års tid fungerat som ett mycket fint behandlingshem där över 500 personer fått möjlighet att börja om. Vi är djupt tacksamma till personalen som gjort ett fantastiskt jobb och vi vill nu på allt sätt stödja dem i den vidare processen.

Vi hoppas och tror att vi ska kunna öppna ett par stödboenden uppe i Norrland för att fortsätta hjälpa våra vänner.

Bed gärna för allt detta och att vi får mod och kraft att kunna hitta nya vägar.

 

Hälsningar

Hans Wikström

Verksamhetsledare för LP-…

Motivationsboendet Deborahuset stängs!

 •   2020-02-14

Motivationsboendet Deborahuset stängs!

Deborahuset i Skellefteå

Det är med kärleksfullt hjärta och stänk av sorg, som vi nu meddelar att vi stänger igen Motivationsboendet Deborahuset i Skellefteå.

Vi slog upp dörrarna 2015, det har varit fem fina år och vi har fått möta många fantastiska kvinnor under denna tid.
Så mycket skratt och tårar som blandats med härliga böner, det har varit en del av vår vardag. Vårt mål var att vi ville vara en fristad där en kvinna fick stanna upp, vila ut, bli motiverad och stärkt kunna gå vidare framåt i livet. Det lyckades vi med.

Vi har det senaste året sett hur det har stramats åt i budgetar och nedskärningar, så att någon ska få komma till ett motivationsboende är tyvärr inte så högprioriterat idag inom beroendevården. Detta är ju så sorgligt för det är de som lever i utsatthet som behöver mest hjälp.

Deborahuset stängs ned nu i mars, själva huset och dess verksamhet kommer ej finnas kvar i LP-verksamhetens regi.

Vad händer fortsättningsvis för kvinnor framåt?

I Skellefteå ser vi över vad LP kan hjälpa till med i någon form av öppenvård.

I LP-verksamheten så inser vi att vi ej kan…

Inspelning av ny musikvideo med Sebastian Stakset

 •   2020-02-10

Inspelning av ny musikvideo med Sebastian Stakset

I dag spelas en ny musikvideo in med Sebastian Stakset och folk från LP-verksamheten.

Platsen är S:ta Clara kyrkan i Stockholm.

Tar vi vuxna vårt ansvar?

 •   2020-02-10

Tar vi vuxna vårt ansvar?

Sorglig statistik visar att bara hälften av oss vuxna anser att det är helt fel att bli berusade när barn är med. För 9 år sedan var det 10% fler som ansåg att det är helt fel.
Bara 38% tycker att det är helt fel att bjuda ungdomar under 18 år i den egna familjen på alkohol. För 9 år sedan var det betydligt fler (56%)
Det är IQ som beställt undersökningen som visar detta.
Det går utför med vuxenvärldens ansvar och värderingar. Och fort går det. Vem kan göra något och vad kan göras?
Ett personligt beslut om att säga JA till ett liv utan alkohol och andra droger är kanske det viktigaste man kan göra. Att se till att miljöer, fester och familjen är alkoholfria kommer som en följd av det.
Eller vad tror du?

 

Börje Dahlkvist LP-verksamheten

Schema för LP möten i landet!

 •   2020-02-05

Häng med i det som händer i landet! På vår hemsida har vi ett schema för alla våra LP-möten, LP-konferenser och där vi är med i olika sammanhang. Gå in via länken så hittar du till schemat! Det fylls på löpande under året.

Länk till alla vår LP-möten och konferenser

SVT2 sänder en Gudstjänst från Pingstkyrkan i Härnösand

 •   2020-02-01

I morgon söndag 2 februari sänds en Gudstjänst från Pingstkyrkan i Härnösand. På SVT2 kl.10.00 predikar Roine Åkerblom. Hans Wikström verksamhetsledare för LP-verksamheten leder Gudstjänsten. Det sociala arbetet står i centrum för morgondagens Gudstjänst. Har du inte möjlighet att se programmet i morgon så går det i repris dels senare på kvällen 22.55 och även på måndag 3 februari kl.16.15.

P4 Värmland intervjuar LP-Grow

 •   2020-01-30

P4 Värmland besökte i veckan LP-Grow i Arvika och intervjuade Marielle Larsson och Jon Larsson. De berättar om arbetet bland unga vuxna som har problem med bland annat missbruk, ensamhet och psykisk ohälsa. Lyssna gärna på intervjun via länken här

Invigning av LP-Grow kontakten i Arvika

 •   2020-01-21

Det var fest i Arvika när LP-Grow hade invigning av den första kontakten i Sverige.

Läs mer via länken LP-Grow