LP på Almedalen

  •   2016-07-07

LP-verksamheten har under de senaste åren funnits med i samtalen på Almedalen, Visby. Så även i år. Almedalen som beskriver sig som Sveriges största politiska mötesplats. Totalt har LP ett 20 tal personer på plats. Flertalet kommer från LP-Helsingborg med Peter Klang som ledare. I Soberian på Kilgränd 1 där nykterhetsfrågorna brukar ha sin hemmaarena har Kerstin Eriksson och Nina Eriksson från LP-riks tillsammans med Gunnar Bergström medverkat i LP:s seminarium.

– För oss som levt i utanförskap under många år är det intressant att förflytta sig till den politiska hetluften en vecka som denna. Några från oss är med för första gången och för dem blir kontrasten extra kännbar, berättar Peter Klang.

Ett av de större syftena med veckan är enligt Peter att berätta vad LP står för.

– Genom budskapet på våra t-shirts ”Drogfri behandling en mänsklig rättighet” så bjuder det hela tiden in till frågor vad vi menar med den devisen. Och vi har haft så många samtal. Jätteroligt men det tar på krafterna. Vi har därför behövt ladda batterierna på eftermiddagen för att på nytt finnas med i vimlet när kvällen kommer.

Gruppen från LP Helsingborg stannar hela veckan ut.

– Vi är inbjudna att medverka i Pingstkyrkan, Jungfrustig 1 här i Visby kl. 18.00 på söndag, det ser vi fram emot, avslutar Peter.