För många är detta årets höjdpunkt

  •   2016-08-15

En av LP-verksamhetens större sommarläger på Gullbrannagården nära Halmstad avslutades i helgen. För de över femhundra deltagarna blev det innehållsrika dagar med mycket av gemenskap och tillfällen till gudsmöten.
Gullbranna 2016 dop.jpg

Från flera platser i landet där man till vardags bedriver en LP-kontakt blir denna vecka den stora händelsen som man sett fram emot under hela våren och försommaren. Det innebär i sin tur att en del får hjälp med hela lägeravgiften för att överhuvudtaget komma iväg på en sommaraktivitet som denna.

Bibelstudierna på förmiddagarna har fyllt på tilliten till att Guds ord gäller för mig, att det är på riktigt. Många har under veckan sökt hjälp i förbön, några var redan anmälda att låta döpa sig. Ytterligare några kom till den insikten under veckan vilket betydde att 23 personer döptes under söndagens avslutningshögtid i havet intill gården.

Sången och musiken på sommarlägret har de senaste åren blivit mer rockigare med inslag av blues, country och rapp understödda av riktigt duktiga musiker. Några saknar de gamla LP-sångerna men flertalet har svårt att sitta still när det gungar loss.

2016 har inom LP ett fokus på barn och unga. På detta LP-läger och nästkommande i Arjeplog i mitten av augusti är temat: ”Jesus älskar alla barnen”. Detta lyftes fram av ansvariga Ann-Sofie Björhag och Håkan Axell som också inbjöd till tre kommande inspirationsdagar i Värnamo, Varberg och Luleå.

 

– Personligen tror jag att engagemanget för utsatta barn ligger överst på Guds hjärta, säger Ann-Sofie Björhag som är engagerad inom LP och Hela Människan.

– Min främsta uppgift nu är att finna eldsjälar på olika platser i landet som vill engagera sig att hjälpa barn som exempelvis har krångel hemma, fortsätter hon.

På Gullbrannagården som är en camping i framkant finns det mesta av det en camping erbjuder. Lägg till detta en motiverad och utgivande personal med parollen att det mesta går att lösa. Till veckan har småstugor och husvagnar hyrts in för att kunna ta emot alla deltagare.

– För oss innebär det mycket av förberedelser för att hantera exempelvis två lagade måltider varje dag. Men nu är det fjärde året och vi har lärt känna varandra, berättar Eva Byhlander, platschef på Gullbranna, under tiden hon delar ut mattallrikar till var och en av oss deltagare.

Förutom bibelstudier så har flera färgstarka förkunnare medverkat på kvällarna. En av dem som själv tror sig medverkat de senaste 14-åren är Pelle Hörnmark.

– När jag fått förfrågan har jag planerat in min kommande semester efter LP-lägret. Jag vill prioritera detta. Det säger så mycket om en rörelse om man håller detta högt. Att stå upp för de utsatta är något av de bästa man kan göra.

Det märks att Pelle gillar sammanhang där det är lite oputsat. I år var han ännu tydligare och utmanande när han målade ut behovet av tillit till Gud.

– Ja det är spännande, jag behöver inte vara så diplomatiskt längre. På något sätt känner jag själv att jag är på väg ut i en lite större frihet i min förkunnelse.