Tommy Nilsson – Så mycket bättre

  •   2016-11-21

Såg du ”Så mycket bättre” när det var Tommy Nilssons kväll? I så fall vet du vad jag menar när jag påstår att en persons beslut påverkar omgivningen. Alla visste redan i förväg att han skulle säga nej till alkohol. Det ledde till att hela gänget drack alkoholfritt. Exakt så fungerar det.

När en person säger nej innebär det att andra dricker mindre eller i bästa fall avstår helt. Alkoholnormen bryts och det blir bättre för alla inblandade. Det som krävs är att en person har förstånd, mod och beslutsamhet. Visst kan det kosta på, men resultatet är ju lysande.

Ingen behövde vakna dagen efter och ångra att de druckit. Att ta på sig ledartröjan och våga dra med sig andra mot strömmen är imponerande och värt respekt. Tommy har sina starka skäl att säga nej. Det handlar om överlevnad.

För många andra är skälen annorlunda. Det kan handla om andras överlevnad, att bli ett exempel och ta ansvar. Vilket skäl man än har så visade Tommy att det är möjligt att göra skillnad. Jag ser framför mig att många vill vara med och göra sina ”Tommy Nilsson” Det är dags att vi tar beslut och visar mod. Vi vill skapa förutsättningar för detta. Vi i LP-verksamheten tar därför nu ett initiativ till SPIK-ledare. Tack Tommy och grattis till ett nyktert liv.

Läs mer om SPIK-ledare här.