Sebastian Stakset

  •   2017-02-20

Det finns ett tydligt samband till valet av rubriken ”Förlåt” på Sebastian Staksets första singel. Sebastian som tidigare gick under artistnamnet Sebbe Staxx har gjort en helomvändning och är idag med om att vinna människor för Jesus. Läs artikeln och se filmklippet från hans nysläppta singel- på Nyhetsmorgon i TV4

Men allra först vill han berätta om sin egen omvändelse och vad ordet förlåt står för.

– Mitt förlåt är resultatet av en genuin omvändelse till Jesus. I den processen såg jag hur mycket skada min tidigare musikkarriär hade fört med sig. Inte bara för mig och min familj utan också mot alla unga människor som lyssnar och tar intryck av mig.

Den musiken Sebastian menar har spridit mycket hat. 

– Jag hade 2008 varit med och chockstartat en våg av hat som nått ut till mängder av människor. Den spred en snedvriden bild av hur man ex. besegrar orättvisor. Mitt svar då var att använda sig av hat. Det låg ingen sanning i det, det hjälpte inte någon allra minst mig själv. Det resulterade i att jag ständigt omgavs av mörker och missbruk som fanns runt mig.

När Sebastian blev en kristen på riktigt kom en väldig ångest över honom med tanke på hur hans budskap påverkat omgivningen.

– Jag fylldes av ett stort behov av att säga förlåt. Ett förlåt till Gud, till min familj och till Sverige som nation. Därför var det helt naturligt att den första låten som skulle komma fokuserade på just ”Förlåt”.

 

Många identifierar sig med dig. Någon har sagt att du beskriver verkligheten för vad den är. Berätta hur tänker du om det?

– Först så är det helt klart så att många känner igen sig. Men när man också i nästa steg tänkt sig att finna någon tröst, då har jag inte haft annat att förmedla än hat.

Låt mig beskriva med ett exempel. Om två killar misshandlar en tjej och jag ställer mig bredvid och beskriver det, vem hjälper jag då?

– Om jag däremot motverkar misshandel då har jag gjort något av värde. Nu är jag så laddad och känner att jag vill vara med och starta en chockvåg av kärlek. 

– Till alla er som kan identifiera sig och vet vad jag stått för. Till alla er som nu ser vad som hänt mig. Du ska veta att du också är älskad! Det finns hopp om ett helt nytt liv! 

– Jag vill visa alla som älskat och hatat mig att de går att vända om!

 

En chockvåg av kärlek, har den börjat menar du?

– Jag vet att den har börjat, jag är övertygad till 110 procent. Det är bekräftat av Gud!

Egentligen är jag helt okvalificerad att möta människor på det sätt jag gör. Men när vi summerar alla nyfrälsta under samlingarna i Karlshamn, Örebro och hemma i min hemförsamling Icthus i Stockholm, då är det Gud som verkar. Det är så underbart!

 

Förr pratades det ofta om brinnande evangelister, du känns som en sådan?

– Jag har hört det från flera håll. Om Herren har kallat mig till det så antar jag att jag behöver evangelisera och det är det jag vill göra!

 

Berätta hur ser din vardag ut?

– Det handlar om Jesus från början till slut. Vår familjs fasta punkt är församlingen. Bibelskola på tisdagar, cellgrupp på torsdagar och naturligtvis gudstjänst på söndagar.

– Jag är tillsammans med våra pastorer i stort sett dagligen. Det händer saker i Icthus, människor blir befriade. Det finns en varm ton av öppenhet, men som alltid är det ett genomtänkt hårt arbete bakom. Det är viktigt med en stabil organisation där vi står enade.

Se filmklippet från Nyhetsmorgon i TV4