Vår uppgift är att bidra till en human, restriktiv narkotikapolitik

  •   2021-06-16

PM3_Foto-Pierre-Andersson-300x200.png

”Håll dig borta från droger för det är farligt”. Det fanns en tid då alla mammors påstående räckte gått och väl som markering att här går gränsen. Idag är det tyvärr inte en tillräcklig markör. Retoriken har hårdnat, det finns otroliga pengar att tjäna för en begynnande cannabisindustri eller de som säljer illegalt. Den individualistiska människosynen lyser igenom, varför ska jag ta hänsyn till min medmänniska? 

Frågorna är många men svaren har också blivit fler. Unga debattörer kliver fram. Influensers och tv-serier vågar testa gränser påhejade av en drogindustri som ser varje framsteg som ett led i något större, där det finns stora pengar att tjäna genom exempelvis en legalisering av narkotika. 

Nykterhetsrörelsen som varit folkbildare under decennier i vårt land, finns de med i dagens samtal på digitala medier, på skolgården, i den politiska högborgen? 

– Som rörelse stod vi inför en vägvalsfråga som ledde till att vi inom NBV fick bollen och bestämde oss för att anta utmaningen, berättar Peter Moilanen som är ansvarig. Läs hela artikeln här