Välj en sida

DEBORAHUSET – STÄNGS I MARS 2020!

Deborahuset i Skellefteå

Det är med kärleksfullt hjärta och stänk av sorg, som vi nu meddelar att vi stänger igen Motivationsboendet Deborahuset i Skellefteå.

Vi slog upp dörrarna 2015, det har varit fem fina år och vi har fått möta många fantastiska kvinnor under denna tid.
Så mycket skratt och tårar som blandats med härliga böner, det har varit en del av vår vardag. Vårt mål var att vi ville vara en fristad där en kvinna fick stanna upp, vila ut, bli motiverad och stärkt kunna gå vidare framåt i livet. Det lyckades vi med.

Vi har det senaste året sett hur det har stramats åt i budgetar och nedskärningar, så att någon ska få komma till ett motivationsboende är tyvärr inte så högprioriterat idag inom beroendevården. Detta är ju så sorgligt för det är de som lever i utsatthet som behöver mest hjälp.

Deborahuset stängs ned nu i mars, själva huset och dess verksamhet kommer ej finnas kvar i LP-verksamhetens regi.

Vad händer fortsättningsvis för kvinnor framåt?

I Skellefteå ser vi över vad LP kan hjälpa till med i någon form av öppenvård.

I LP-verksamheten så inser vi att vi ej kan eller vill stå utan ett HVB hem för kvinnor, var med oss i bön för att detta blir en verklighet.

Vi tackar alla för denna fantastiska tid! Tack till de kvinnor som har vistas hos oss, volontärer som lagt sin kärleksfulla tid, anställda med brinnande hjärtan och dess föreståndare som varit eldsjälar.

”Herren låter sitt ord förkunnas, stor är skaran av kvinnor som kommer med glädjebudet”

Psaltaren 68:12

Med Vänlig Hälsning

Nina Eriksson

Enhetschef för LP Kvinna