Välj en sida

Kampanjen “Kärleken vinner”

Lp-verksamhetens kampanj våren 2020

Rädslan har det svårt att behålla greppet om oss när kärleken får utrymme.

Det finns mycket att vara orolig över. Corona-viruset skapar ångest, rädsla och isolering. Som ett osynligt vilddjur smyger det sig på. I bibelns Psalm 74 vers 19 vädjar författaren till Gud; ”Ge inte din turturduvas själ åt vilddjuren”, lite längre fram fortsätter bönen; ”Låt den förtryckte och fattige få prisa ditt namn” (Svenska folkbibeln 2015) Att be om att turturduvans själ inte skall bli vilddjurens byte, är en bön för oss och vår egen själ. I praktiken handlar det om den förtryckte och den fattige. Kärleken tar plats och barmhärtigheten hittar vägar så den förtryckte och fattige kan prisa Herren.

Medarbetarna i LP-verksamheten har ett ovärderligt nätverk. Tusentals medmänniskor som lever i utanförskap, under förtryck och i fattigdom, är sedda och möter respekt och hopp. Detta nätverk är en avgörande tillgång i tider av utsatthet utöver det vanliga.

Nu kan vi inte göra på samma sätt som vi brukar. Det gäller att hitta nya vägar med samma mål – att stötta och hjälpa medmänniskor som lever i utanförskap.

Fyra ord kan beskriva de punkter som följer; Le, se, ge och be.

– Det är en bra tid för uppfinningsrik kärlek. Vi kan alla göra något för någon. Låt kreativiteten flöda. Prata ihop dig med någon annan som också är beredd att göra det oväntade och ovanliga. Dela ditt leende.

– Det är en bra tid att bli volontär. En tillgång som vi inte riktigt satt värde på är alla som fyllt sjuttio. Dom som år efter år är med och driver en mängd bra saker genom sitt oavlönade engagemang saknas nu konkret. Yrvaket konstaterar vi att dessa är och har varit barmhärtighetens och kärlekens hantlangare. Nu hoppas vi att det brakar till när yngre volontärer kliver fram. Strålande exempel på detta finns. Istället för att stänga ner kan vi ställa om och justera så de ”nya” volontärerna kan inta sin plats. Se nya möjligheter.

– Det är en bra tid att ge. Pengar har också med barmhärtighet att göra. Den barmhärtige Samariern i Jesu liknelse var beredd att stå för notan. Med mindre än det hade inte uppdraget blivit fullföljt. I LP-verksamheten har vi planerat för många besök i församlingar och medverkan på konferenser i mars och framåt. Det mesta har ställts om och samtidigt ser vi att behoven av våra insatser växer. Därför drar vi igång en kampanj som vi kallar ”Kärleken vinner” I första hand vill vi inspirera till det som de ovanstående två punkterna handlar om. Men vi inser också, och skäms inte för att säga, att vi, behöver ekonomiskt stöd. Ge i den mån du kan.

– Det är en bra tid att be. Vi uppmanar varandra till mer bön för folket. Vi ber för landets ledare, experter och vårdpersonal och om att bli ledda till medmänniskor som ropar i nöd.

Praktisk information om hur du kan göra: Vill du ha mer information eller engagera dig. Kontakta oss på info@lp-verksamheten.se

För att ge din gåva kan du använda

– Swish 9004896

– Bankgiro: 900-4896

Vill du bli månadsgivare kan du anmäla dig till vårt månadsbrev med inbetalningskort alternativt ge din månadsgåva via autogiro som är ett mycket smidigt och fördelaktigt sätt att vara med. Då skickar vi ut en blankett till dig som du fyller i och skickar tillbaka till oss.

Har du några frågor kring givande eller annat så går det bra att kontakta oss på info@lp-verksamheten.se

eller någon av oss som arbetar inom LP-verksamheten.

Våra kontaktuppgifter finns här

Börje Dahlkvist

LP-verksamheten