Finspång

Välkommen til LP-center i Finspång! Vi bedriver en social verksamhet på kristen grund i Finspång. Ytterst ansvarig för detta arbete är Finspångs Ekumeniska LP-förening. Huvudmän i denna förening är Centrumkyrkan, Enkel Församling, Frikyrkan Ljusfallshammar, Församlingen Vingården och Hällestad Friförsamling.

Vem vänder vi oss till och vad kan vi erbjuda?

LP-center lokaler
LP-center vänder sig till människor som har problem med missbruk, psykisk ohälsa, långtidsarbetslöshet m.m. och som vill ha stöd och motivation att förändra sin livssituation.
På LP-center erbjuds gemenskap i en drogfri miljö och möjlighet att få rådgivning och stödsamtal. Hjälpsökande erbjuds kaffe och smörgåsar.
Vi hjälper missbrukare och deras familjer i nära samarbete med socialtjänsten och andra kyrkor och organisationer.

Stöd- och motivationsboende
Vi kan erbjuda, i mån av plats, boende i en möblerad lägenhet. Lägenheten är avsedd för personer som efter vistelse i olika former av vård behöver ytterligare insatser för att komma tillbaka till ett sunt liv. Den kan också användas för människor som tillfälligt befinner sig i en utsatt position eller livskris. Stöttning och viss tillsyn ingår i vårt erbjudande.

Arbetsträning
Vi har ett visst antal arbetsträningsplatser där vi i samarbete med secondhandkedjan Bra Begagnat bl.a. sorterar, tvättar och stryker kläder, reparerar möbler, lampor och andra produkter som ska försäljas i Second Hand-butiken.

Målsättning och vision
Vi har en målsättning att, tillsammans med andra goda krafter i samhället, kraftigt minska drogmissbruk och social utslagning i Finspång. Vi är övertygade om att vi med den kristna tron som grund och med andlig och social hjälp kan medverka till att människor kan få leva ett drogfritt och normalt fungerande liv.

ADRESS

Kalkugnsvägen 8
612 30, Finspång

Kontakt

Tel: 0122-14870
Tel: 070-6209758
Kontaktperson: Maritha Wallh
E-post: maritha.wallh@gmail.com

Öppettider

Måndag: 09:00 – 12:00
Tisdag: 09:00 – 12:00
Onsdag: 09:00 – 12:00
Torsdag: 09:00 – 12:00
Fredag: 09:00 – 12:00

LP-möte Tisdagar 18:00 – 20:00